Partnerji

Lek

Lek je član skupine Sandoz, Novartisove generične divizije, pionirja med podobnimi biološkimi zdravili in drugega največjega proizvajalca generičnih zdravil na svetu. Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji in tu načrtuje tudi nadaljnji razvoj.

Lekova enota Biofarmacevtika Mengeš je edini industrijski center za sodobno biotehnologijo v Sloveniji. Sodi med najpomembnejše Novartisove lokacije za razvoj in proizvodnjo podobnih bioloških zdravil. V Biofarmacevtiki Mengeš smo vključeni v razvoj vseh Sandozovih podobnih bioloških zdravil, in sicer učinkovin in končnih izdelkov. V Biofarmacevtiki Mengeš proizvajamo tudi eno od treh Sandozovih podobnih bioloških zdravil (epoetin alfa).

Biofarmacevtika Mengeš je prepoznana kot center odličnosti za celične kulture, center odličnosti za PEGilacijo v skupini Novartis in center odličnosti za razvoj bioloških procesov.

V Biofarmacevtiki Mengeš dela več kot 350 strokovnjakov. Od tega jih ima 80 odstotkov visokošolsko izobrazbo ali več, kar 34 odstotkov je magistrov in doktorjev znanosti. Tako v Leku, članu skupine Sandoz, omogočajo delovna mesta domačim strokovnjakom, ki imajo kot del globalne farmacevtske družbe neprecenljivo možnost delati doma in hkrati pridobivati izkušnje in znanja po svetu.

Tim

Aleš Belič

Aleš Belič

Drago Kuzman

Drago Kuzman

Mateja Salobir

Mateja Salobir

Matjaž Vogelsang

Matjaž Vogelsang

Partnerji